Home » Macadamia olie

Macadamia olie

(Macadamia Ternifolia Seed Oil)

      Macadamia is niet alleen een lekkere noot om te eten, maar de olie van deze noot dient ook al een luxe cosmetica ingrediënt. Macadamia olie behoort tot de niet-drogende oliën en is daardoor met name nuttig voor het vet houden van de droge huid.  De macadamia olie vormt een beschermend laagje dat verdamping van vocht uit de huid voorkomt en helpt de beschermlaag van de huid intact te blijven, zodat ze ook minder gevoelig is voor irriterende factoren van buitenaf. Bovendien biedt macadamia bescherming tegen de zon. Van nature heeft (pure) macadamia olie een lage beschermingsfactor van ten hoogste SPF6.

Producten met macadamia olie