Verschil tussen body butter en bodylotion | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica
Wat i

Zowel body butter als bodylotion houdt je huid zacht en gehydrateerd met natuurlijke ingrediënten, maar ze zijn heel verschillend. Hoewel er een overvloed aan opties op de markt is, is het belangrijk om te beseffen dat verschillende huidtypes verschillende producten vereisen.

Het belangrijkste verschil tussen deze twee producten is dat body butter meer oliën bevat, waardoor het een dikkere consistentie heeft dan bodylotion. De keuze tussen de twee hangt af van je huidtype. Degenen met een relatief drogere huid kunnen meer baat hebben bij body butters dan bij lotions.

Bodylotion is lichter dan body butter, voelt niet vet aan en trekt snel in de huid. Het is eigenlijk een emulsie-mix van zowel water als olie, waardoor het geweldig is voor mensen met een niet zo’n droge huid. Lotion is meer hydraterend en plakt niet. Het watergehalte in bodylotion is hoger, waardoor het meer verspreidt en minder vet bevat. Het kan ook op het gezicht worden aangebracht en bevat een bepaalde hoeveelheid SPF. Bodylotions kunnen zowel overdag als 's nachts worden gebruikt. Ze zijn niet-comedogeen en verstoppen de poriën niet.

Body butter is een geweldig product om je huid eens extra mee te verwennen. Het is een huidbevochtiger die doorgaans cacaoboter, sheaboter, kokosolie of plantaardige olie bevat en soms wordt er ook bijenwas aan toegevoegd. Het heeft een zwaarder, balsemachtiger gevoel dan lotion en is extra effectief bij het verjongen van de droge huid, of het nu overal wordt gebruikt of alleen op probleemplekken, zoals ellebogen en knieën. Body butters dragen minder water en verspreiden zich minder in vergelijking met lotion. Het kan niet op het gezicht worden aangebracht omdat onze gezichtshuid erg gevoelig is en het aanbrengen van butter kan leiden tot acne of een donkere gezichtskleur vanwege het overmatige gehalte aan vettigheid en minder water. Body butter is het meestal effectiever als het 's nachts wordt gebruikt, omdat onze huid zich in de herstelmodus bevindt als we slapen.