Wat is micellair water? | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

Micellair water ziet er uit als water, voelt als water op de huid, maar toch is het geen water. Het is in feite een combinatie van gezuiverd water, hydraterende ingrediënten zoals Glycerine en lage concentraties van extreem milde oppervlakte-actieve stoffen. De moleculen van deze stoffen groeperen van nature, waardoor ze micellen vormen. De micellen zijn microscopische deeltjes welke als het ware als een magneet werken, waardoor ze onzuiverheden, make-upresten en overtollige talg naar zich toe trekken.

Micellair water is een milde zeep-vrije reiniger, geschikt voor droge en de meest gevoelige huid. Je hoeft het niet af te spoelen. Je brengt het aan op een wattenschijfje en je kan het zo in de ochtend gebruiken als gezichtsreiniger en in de avond als make-up-remover-en-gezichtsreiniger-in-één. Hierdoor hoef je dus maar één reiniger te gebruiken. 

Het is handig voor onderweg als er geen water of wastafel beschikbaar is en het is makkelijk en snel.

Reinigen met micellair water kan voldoende zijn om je hele gezicht goed te reinigen. Gebruik je naast micellair water ook nog andere reinigingsproducten? Start je reiniging dan altijd eerst met de andere reinigingsproducten en gebruik tot slot het micellair water.

Micellair water werkt naast reinigend ook hydraterend voor de huid. Na gebruik voelt de huid niet droog en trekkerig aan, maar het laat ook geen vettig laagje achter.

Kortom, micellair water heeft een goede reinigende werking. Het is mild voor de huid, gemakkelijk in gebruik en kan daarom een nuttig product worden in je dagelijks huidverzorgingsritueel.