🎁 Wij geven een CADEAU bij elke bestelling in de maand november! 🎁

Abrikozenpit olie

(PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL)

Abrikozenpit olie | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

De abrikozenboom die afkomstig is van de Rosaceae-familie is vermoedelijk inheems in China en werd in de Romeinse tijd naar Italië gebracht. Tegenwoordig wordt het geteeld in het Middellandse Zeegebied, Turkije en Oost-Europa. 

We hebben allemaal wel eens z'n heerlijk sappige abrikoos gegeten, maar in olievorm heeft de welbekende abrikoos een fantastische werking. Zo werkt deze olie fantastisch tegen een droge huid en versterkt het ons bindweefsel waardoor uw huid er strakker uitziet.

Abrikozenpit-olie is in de cosmetica een veelzijdig inzetbare basisolie, die ook voor de gevoelige huid zeer geschikt is en makkelijk intrekt. Het bevat carotinoïde, vitamine A, B5, C en E, foliumzuur, kalium, koper en enkelvoudig onverzadigde vetzuren, die onmisbaar zijn voor de celopbouw van de mens. Dit ingrediënt in cosmetica houdt de huid in goede staat.

De olie kan de huid zacht en soepel maken, het werkt vochtinbrengend en trekt snel in, zonder een vetfilm achter te laten.

Producten met abrikozenpit olie