Bulgaarse yoghurt

(YOGHURT POWDER)

Bulgaarse yoghurt | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

Yogurt is één van de magische elixers van Bulgarije, samen met rozenolie en rozenwater. Bulgaarse yogurt is zeer bijzonder en kan alleen in Bulgarije gemaakt worden wegens de specifieke klimatologische condities. Het bevat de nuttige bacterie Lactobacillus Bulgaricus, één van de beste probiotica. Deze bacterie is kenmerkend voor de landstreek en maakt Bulgaarse yoghurt daardoor uniek.

Bulgaarse yoghurt is wereldwijd beroemd voor haar eigenschappen. Het is niet alleen smakelijk, maar ook buitengewoon goed voor de gezondheid. Probiotica van deze yoghurt is één van de sterkste middelen om het immuunsysteem te stimuleren en te versterken. Yoghurt ondersteunt en reguleert de spijsvertering maar is ook algemeen bekend vanwege het vermogen de huid gezond en mooi te maken en wordt daarom dikwijls in cosmetica toegepast, in combinatie met rozenolie. 

Yoghurt in cosmetische producten is niet in dezelfde vorm als waarin we het eten. Het gaat door vele stadia van een complex productieproces voordat het kan worden toegepast in vochtinbrengende crèmes.

Bulgaarse yoghurt is goed voor de huid | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

Waarom is yoghurt goed voor de huid?

Door de samenstelling van yoghurt heeft het een weldadige invloed op de huid. Het bevat melkzuur, calcium, zink en vitaminen, heeft ook een antibacterieel effect en kan worden gebruikt als een reinigende en voedende behandeling van de huid. Yoghurt heeft een helende werking op acne en andere soorten irritaties van de huid. Door de hydraterende werking wordt voorkomen dat de huid droog en ruw aanvoelt. Daardoor kan yoghurt ook toegepast worden op de gebarsten huid van de voeten.

Yoghurt gaat huidveroudering tegen | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

Yoghurt gaat huidveroudering tegen

Wanneer de huid met yoghurt behandeld wordt zal deze elastischer, zachter en frisser aanvoelen, doordat het de veroudering van de huid vertraagd. Melkzuur neutraliseert de schadelijke effecten van vrije radicalen en verwijdert rimpels effectief. Yoghurt is ook erg goed voor het haar. Het kan gebruikt worden om roos te behandelen of als een crèmespoeling voor zachter haar. Haarmaskers met yoghurt helpen bij beschadigd haar.

Yoghurt verwijdert pigmentvlekken | ABOUT the ROSE | Rozen water

Yoghurt verwijdert pigmentvlekken

Yoghurt is bekend voor het vermogen om pigmentvlekken van de huid te verwijderen. Deze vlekken ontstaan meestal wanneer de huid te lang aan de zon wordt blootgesteld, maar kunnen ook op oudere leeftijd ontstaan. Deze pigmentatie is niet schadelijk voor de gezondheid, maar zorgt meer voor een esthetisch ongemak en doen de schoonheid van de huid teniet. Cosmetische producten die probiotica van yoghurt bevatten helpen deze pigmentvlekken te bestrijden. Ze hebben tevens een licht blekend effect op de huid door de zink in de yoghurt-samenstelling. Het maakt de teint helder en gelijkmatig, helpt bij het verwijderen van huidbeschadigingen en donkere cirkels rond de ogen.

Yoghurt bestrijd acne effectief | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

Yoghurt bestrijd acne effectief

Probiotica van yoghurt heeft nog een effect op de huid, het help problemen met acne en huidvlekken op te lossen. Yoghurt bestrijd verschillende bacteriën die acne veroorzaken en schimmels die het menselijk lichaam aanvallen. Het heeft uitzonderlijk goede vochtinbrengende en genezende eigenschappen voor een droge en gevoelige huid, waardoor deze zacht en glad wordt. Yoghurt voedt de huidcellen, reguleert de zuurstof en de regeneratie ervan, is vochtinbrengend en houd de huid jong en gezond.

Yoghurt verzacht zonverbrande huid | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

Yoghurt verzacht zonverbrande huid

Zoals rozenwater is yoghurt een zuiver elixer en heeft een verzachtend effect op een zonverbrande huid, stopt de roodheid, het ontstaan van blaren en het vervellen ervan. De cellen regenereren en de huidstructuur wordt hersteld zonder ernstige schade. Yoghurt heeft een koelende werking, vermindert het brandende gevoel en versnelt het genezingsproces. Cosmetische producten met probiotica van yoghurt en een UV-filter zijn zeer bruikbaar als bescherming tegen de zon, zowel als behandeling van de symptomen en ongemakken van zonnebrand.

Bulgaarse yoghurt is goed voor de huid | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

Producten met Bulgaarse yoghurt