Rozenolie

(ROSA DAMASCENA FLOWER OIL)

Rozenolie | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

De oliehoudende roos - Rosa Damascena Mill, Rosaceae, een symbool van Bulgarije geeft de wereld de unieke Bulgaarse Rozenolie. Overgebracht naar Bulgarije vanuit verre Syrië en Perzië, vindt ze haar thuis in de uitlopers van de Balkanbergen. De combinatie van zachte zonnestralen, koele nachten, rijke grond en frequente regenval in de lente, zorgt voor een zegen voor de teelt van oliehoudende rozen van wereldwijd bekende kwaliteit. Rozenolie, ook wel "vloeibaar goud" genoemd vanwege haar unieke eigenschappen, is een natuurlijk elixer van schoonheid en geurig plezier voor de zintuigen.

Rozenolie is een natuurlijk product verkregen door water-stoomdestillatie van verse bloemen van oliehoudende rozen - Rosa Damascene Mill gekweekt in Rose Valley, waar de meest geschikte omstandigheden voor de groei worden gevonden. Een kilogram rozenolie wordt meestal verkregen van 3 tot 3,5 ton rozenbloesem.

In de samenstelling van Bulgaarse rozenolie worden ongeveer 283 componenten gevonden. Ze zijn verdeeld in twee groepen: dragers en fixeermiddel van geur. De dragers van geur zijn het vloeibare deel van de olie - eleopten. De fixeermiddelen van geur zijn vast bij omgevingstemperatuur en geurloos, maar fixeren de geur en geven het duurzaamheid - stearopten. Van de vele componenten van eleopten met rozengeur zijn citronellol, geraniol, nerol, fenylethylalcohol, maar de typische rozengeur wordt gevormd door de aanwezigheid van micro-elementen.

Producten met rozenolie