Rozenwater

(ROSA DAMASCENA FLOWER WATER)

Rozenwater | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

Rozenwater is een natuurlijk bijproduct dat verkregen wordt bij de stoomdestillatie van rozenblaadjes van de Rosa Damascena om rozenolie te produceren. Rozenblaadjes geven hun mineralen en vitaminen af tijdens de destillatie. Zo bevatten beide vloeistoffen, rozenolie en rozenwater, stoffen die gunstig zijn voor de huid.

De Perzische wetenschapper Avicenna uit de tiende eeuw staat bekend als ontdekker van het rozenwater. De vele kruistochten brachten rozenwater onder de aandacht van Europa en maakten het tot een winstgevende bron van handel voor de Perzen. Al snel verspreidde het gebruik van rozenwater zich over heel Europa. Zo werd rozenwater bijvoorbeeld gebruikt om je handen te reinigen voor het eten. Het gebruik van rozenwater was één van de vele schoonheidsgeheimen van Cleopatra.

Rozenwater wordt voornamelijk gebruikt in parfum vanwege de zoete en aangename geur. Maar dit bijzondere water biedt vele voordelen voor ons lichaam omdat het veel krachtige kenmerken van de roos heeft. Rozenwater bevat bomvol vitaminen en ontzettend veel antioxidanten en werkt als een bescherming tegen de zon. Dit water is ontstekingsremmend, licht antiseptisch en heeft een pH waarde van 4,5 waardoor het helpt om de zuurtegraad op pijl te houden en weer in balans te brengen. Dit goedje biedt vele voordelen voor iedere soort huid.


ROZENWATER IS...


Rozenwater is een wondermiddel | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

… A MAKE-UP REMOVER

die zacht aanvoelt maar effectief is. Het maakt je gezicht goed schoon zonder dat er chemicaliën aan te pas komen.

…AN AFTERSHAVE

Door zijn anti-ontstekingseigenschappen is rozenwater perfect als aftershave. Breng het aan op de plekken die het nodig hebben en je zie die rode, geïrriteerde huid snel genezen.

…A TONER

Met rozenwater kan je, net als met een toner, je huid kalmeren en hydrateren. Sprenkel wat rozenwater op een watje en breng het over je gehele gezicht aan na het gebruik van een gezichtszeep.

Rose water is a miracle  | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

...A PARFUME

Als je niet van sterke parfums houdt, dan is rozenwater perfect voor je. Het rozenwater is erg subtiel, maar laat wel een fijne zachte geur achter. Rozenwater is ook ideale basisingrediënt om zelf pafrum te maken, bijvoorbeeld bij mengen met wat essentiële oliën.

…FOR PUFFY EYES

Als je last hebt van vermoeide ogen en je struggled met donkere kringen en wallen onder je ogen, kan je rozenwater je uit de brand helpen. Laat twee wattenschijfjes in pure rozenwater weken en leg ze op je oogleden. Laat ze 10 tot 15 minuten liggen en je zult merken dat het de vermoeide ogen verzacht.

Rozenwater is een tovermiddel | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

…A CONDITIONER

Nadat je jouw haar met shampoo hebt gewassen, spoel het nog even met rozenwater. Het zorgt voor een natuurlijke glanzend look en zacht, streelbaar haar. En het geeft je haar een fijne geur.

…AN ACNE FIGHTER

De vitamine A in rozenwater is goed tegen een onzuivere huid, puistjes en mee-eters. Doordat rozenwater antibacterieel is en ontsteking remmend werkt, helpt het bij het reinigen van de poriën en de roodheid uit je gezicht te halen.

…A VITAMIN ELIXIR

Rozenwater bevat vitamine A, B3, C, D en E en natuurlijke antioxidanten die ontstekingsremmend werken en de eerste tekenen van veroudering tegengaan. Het is een tovermiddel om huidbeschadiging tegen te gaan en littekens te verminderen.

Rozenwater voor alle huidtype | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

…FOR ALL SKIN TYPES

Met Rozenwater kies je voor een optimale huidverzorging. Het is immers een volstrekt natuurlijk product, waardoor het ideaal is voor alle huidtype, ook de extra gevoelige huid. Bovendien stimuleert rozenwater de bloedcirculatie van de huid waardoor het de droge, oude en gevoelige huid op een positieve manier kan beïnvloeden.

…A FACIAL MIST

Giet rozenwater in een klein sprayflesje en neem het bijvoorbeeld mee in je tas. Een paar keer op het gezicht sprayen voor verfrissing op kantoor, onderweg of gewoon thuis. Het hydrateert je huid en verkleint de poriën. Rozenwater kan er ook voor zorgen dat je make-up beter op zijn plaats blijft. Spray voorzichtig spray een klein beetje op je gezicht voor een gezonde, gloeiende blik.

Rose water | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

…A STRES REDUCER

Rozenwater is niet alleen kalmerend voor je huid, het heeft hetzelfde effect op je zenuwen. Voeg wat rozenwater toe aan je bad en geniet van de ontspannende bad, die zorgt voor dat al je stresgevoelens sneller kunnen verdwijnen. Ook als je problemen met slapen hebt, kan je rozenwater goed helpen. Rozenwater kun je prima puur gebruiken in een diffuser of spray wat rozenwater op je kussen en lakens voordat je gaat slapen. Je zult merken, dat je al snel rustiger wordt.

Rozenwater | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

Rozenwater

Producten met rozenwater