🎁 Wij geven een CADEAU bij elke bestelling in de maand november! 🎁

Zonnebloemolie

(HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL)

Vitamine E | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

Zonnebloemolie is het meest bekend als voedingsolie maar kan ook prima in huidverzorgingsproducten gebruikt worden. De Indianen gebruikten duizenden jaren geleden de olie uit zonnebloempitten al voor huid en haar en ontdekten de goede werking ervan. De naam is afkomstig van het Griekse “helios” (zon) en “anthos” (bloem).

Zonnebloemolie is een relatief lichte en milde plantenolie die geen vettige laag achterlaat op de huid. Het is één van de meest gebruikte oliën als basis van natuurlijke lotions, door z'n goede eigenschappen. De vele voordelen van zonnebloemolie zijn te danken aan de hoge concentratie onverzadigde vetzuren, zoals oliezuur. Het wordt veel gebruikt voor het behandelen van een tekort aan essentiële vetzuren in de huid, doordat zonnebloemolie de absorptie van vetten in de huid stimuleert.

De olie is ontzettend rijk aan vitamine E, een krachtige antioxidant die je huid helpt beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en zo vroegtijdige huidveroudering helpt te voorkomen. Ook helpt vitamine E littekentjes en fijne lijntjes te vervagen.

Producten met zonnebloemolie