🎁 Wij geven een CADEAU bij elke bestelling in de maand november! 🎁

Ingredienten G | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

GERANIOL
Geraniol is een organische verbinding met een zoete geur die doet denken aan roos en pelargonium. Geraniol is een veelgebruikte geurstof. Het komt vaak voor in persoonlijke verzorgingsproducten als zonnebrand en deodorant, maar ook in zeep en schoonmaakmiddelen. Geraniol komt in veel soorten planten voor, bijvoorbeeld de roospelargonium en palmarosa. De etherische olie kan uit de plant worden gewonnen door stoomdestillatie. AVERAGE

GLUCOSE
Glucose wordt voornamelijk gemaakt door planten en de meeste algen tijdens fotosynthese uit water en kooldioxide, met behulp van energie uit zonlicht en gedeeltelijk opgeslagen als een polymeer, in planten voornamelijk als zetmeel en amylopectine. Dit plantaardige ingrediënt werkt vochtvasthoudend en zorgt daardoor voor een glad en stevig huidbeeld. Glucose kan worden gebruikt bij de formulering van badproducten, reinigingsproducten, oogmake-up, huidverzorgings-producten, make-up en haarverzorgingsproducten. GOOD

GLUTAMIC ACID
Glutaminezuur is een van de twintig natuurlijk voorkomende aminozuren die de bouwstenen vormen voor alle eiwitten. Als ingrediënt van cosmetica heeft glutaminezuur zich bewezen dankzij de zeer groede huidverdraagzaamheid. Glutaminezuur stabiliseert de pH-waarde van de huid en houdt tegelijkertijd het vocht vast. Omdat het vocht dankzij het glutaminezuur duidelijk beter vastgehouden kan worden, zorgt het voor een mooi egaal en ontspannen huidbeeld. GOOD

GLYCERIN (Glycerine)
Glycerine, ook wel glycerol genoemd, wordt gewonnen uit plantaardige of dierlijke olie. Maar glycerine is ook een lichaamseigen stof die zich in de bovenste laag van onze huid, de hoornlaag, bevindt. Glycerine speelt een grote rol bij de hydratatie van de huid. Een van de unieke eigenschappen van glycerine is dat het een soort waterreservoirs aanmaakt in de bovenste lagen van de huid. Hierdoor is de huid beter bestand tegen uitdroging. BEST

GLYCERYL ACRYLATE/ACRYLIC ACID COPOLYMER
Glyceryl acrylate/acrylic acid copolymer is een veelgebruikt polymeer, namelijk polyacrylzuur (ook bekend als carbomeer) waaraan op sommige plaatsen glycerine is gehecht. Het belangrijkste van dit polymeer is dat het een hydrogel vormt die bovenop de huid kan zitten en hydraterende, in water oplosbare ingrediënten zoals glycerine aan de huid kan geven. Het werkt ook als verdikkingsmiddel en geeft de huid een mooi glad gevoel. Het trekt ook water naar de huid (wat zorgt voor hydratatie van de huid. GOOD

GLYCERYL STEARATE
Ester die wordt vervaardigd uit verschillende plantenoliën, waaronder de kokosnootpalm, en glycerine. Het is een emulgator die hoofdzakelijk als stabilisator van olie-in-wateremulsies wordt gebruikt. De stof ondersteunt de vochtbalans en maakt de huid zacht, glad en soepel. GOOD

GLYCERYL STEARATE CITRATE
Glyceryl stearaat citraat is een emulgator die wordt vervaardigd uit verschillende plantenolien en citronenzuur. Het kan zowel in olie-in-wateremulsies als in water-in-olie-emulsies gebruikt worden. Glyceryl stearaat citraat draagt bij tot het gladde, aangename gevoel dat de emulsie op de huid achterlaat. GOOD

GLYCERYL STEARATE SE
Veel gebruikt ingrediënt dat een zelfemulgerende (Self-Emulsifying) vorm van GLYCERYL STEARATE is. GOOD

GLYCINE
Glycine is één van de niet-essentiële aminozuren dat wordt geproduceerd in de lever. Dit aminozuur is een essentieel substraat voor de synthese van verschillende biologisch belangrijke biomoleculen en verbindingen. Het neemt deel aan de synthese van eiwitten en ontgiftingsreacties. Het heeft een breed spectrum van ontstekingsremmende, cytoprotectieve en immunomodulerende eigenschappen. GOOD

GLYCINE SOJA OIL (Soja olie)
Glycine soja oil is veelgebruikt product in cosmetica. Dit is olie van soja die rijk is aan proteïnen (eiwitten). Deze 'dry oil' is ook geschikt voor de vettere huidtypes. Het houdt de intercellulaire stof, in de huid, tussen de huidcellen, op peil en zorgt er zo voor dat de huid er gehydrateerd en gezond uit ziet. Tegelijkertijd ondersteunt dit het natuurlijke vermogen van de huid om zich te herstellen. BEST

GLYCOLIC ACID
Glycolzuur is een van nature voorkomende stof die bij gebruik in huidverzorgingsproducten veel voordelen voor de huid biedt, van verjongend tot hydraterend. Glycolzuur is een alfahydroxyzuur (AHA) dat kan werken als waterbindend middel en als exfoliant. Het kan helpen bij het afstoten van de dode huid om het huidoppervlak te vernieuwen, waardoor de tekenen van veroudering, vooral door beschadiging door de zon, zichtbaar worden verzacht. Glycolzuur is een van de meest effectieve en goed onderzochte vormen van AHA. BEST