🎁 Wij geven een CADEAU bij elke bestelling in de maand november! 🎁

Ingredienten A | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

1,2-HEXANEDIOL
1,2-hexaandiol is een synthetisch conserveermiddel en vochtbindende bevochtiger. Als oplosmiddel helpt het heldere vloeibare ingrediënt ook om andere stoffen op te lossen. Het wordt gebruikt in persoonlijke en huidverzorgingsproducten als een verzachtend, bevochtigend en vochtverhogend middel. GOOD

ACRYLATES/10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER
Deze crosspolymeer bestaande uit een mengsel van acrylzuur en methacrylzuur. Een synthetisch ingrediënt dat wordt gebruikt als verdikkingsmiddel, textuurverbeteraar, filmvormend middel en emulgator in cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging. GOOD

ALANINE
Alanine is een van de twintig natuurlijk voorkomende aminozuren. Het wordt gebruikt in een grote verscheidenheid aan cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging als huidverzorgingsmiddel, antistatisch middel en maskerende ingrediënt, en als aminozuur kan het combineren met de epidermale cellen om vouwen op te vullen en zo het oppervlak van je huid met een gladder uiterlijk. Alanine zou het vochtgehalte op de huid in evenwicht houden. GOOD

ALLANTOIN (Allantoïne)
Allantoïne is een stof van nature aanwezig in onder andere de smeerwortel, tarwekiemen en in urine van koeien, maar kan ook synthetisch worden geproduceerd. Deze stof wordt in de cosmetica industrie toegepast in met name gezichtscrèmes en lotions. Het versnelt het proces waardoor de huid dode huidcellen losmaakt en vervangt door gezonde nieuwe cellen. Daarom is het goed geschikt voor vette, onzuivere huidtypes. Bovendien staat het allantoïne bekend als helende, egaliserende en celregenererende eigenschappen. BEST

ALBIZIA JULIBRISSIN BARK EXTRACT
Extract van Perzische zijdeboom is een plantaardig ingrediënt, dat de huid verzorgt en in goede staat houdt. Het werkt beschermend en activerend. Het is een extreem krachtige en toch natuurlijke anti-aging stof. Het vermindert snel, zichtbaar en langdurig tekenen van vermoeidheid: herstelt huidproteïnestructuren die door glycatie zijn beschadigd en beschermt deze tegen verdere schade.

ALCOHOL DENAT
Gedenatureerde alcohol in natuurlijke cosmetica is gedenatureerd met etherische oliën. De antibacteriële en ontsmettende functie van ethylalcohol zorgt ervoor dat het wordt gebruikt in mondwaters, desinfecterende handreinigers en cosmeticaproducten voor een onzuivere huid. Het wordt gebruikt als oplosmiddel in parfums (voor etherische oliën en geurstoffen) en in huidverzorgingsproducten, met name zonnebrandproducten en toners. AVERAGE

ALCOHOL DENAT. SD ALCOHOL 39-C
Gedenatureerde alcohol is een mengsel van ethanol met een denaturerende stof. Gedenatureerde alcohol wordt gebruikt in veel soorten producten voor persoonlijke verzorging, waaronder make-up, lotions, geur-, scheer-, mond-, huid- en haarverzorgingsproducten, waar het werkt als een antischuimmiddel, een cosmetisch samentrekkend middel, een oplosmiddel en een middel dat de viscositeit vermindert. AVERAGE

ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT (Aloë Vera)
Aloë Vera is een geneeskrachtige plant, die in woestijnen groeit en de geneeskrachtige en verzorgende werking is al sinds meer dan 6.000 jaar bekend. Er is nauwelijks een plant met meer regenererende stoffen. Bovendien is Aloë Vera als woestijnplant een waar vochtdepot, daarom wordt Aloë Vera veelvoudig in cosmetica en in de dermatologie gebruikt. GOOD

ALPHA-ISOMETHYL IONONE
Alpha-Isomethyl Ionone is een veelgebruikt synthetisch ingrediënt in cosmetica. Het heeft een poederachtige geur die doet denken aan viooltje en iris, maar ook aan tabak en hout. POOR

AMMONIUM ACTYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER 
Ammonium actyloyldimethyltaurate/vp copolymer is in cosmetica zeer vaak gebruikte synthetische filmvormer, die een rol speelt in de kationische omkapseling van de werkzame ingrediënten. Het verbindt de wateroplosbare ingrediënten met de vetoplosbare ingrediënten, zodat het product als een stabiel mengsel gebruikt kan worden. GOOD

AQUA
Water (H2O) is de chemische verbinding van twee waterstofatomen en een zuurstofatoom. Al het leven op aarde bestaat grotendeels uit en is afhankelijk van water. Water is vaak het allereerste ingrediënt dat je op een ingrediëntenlijst tegenkomt. Dat betekent dat de concentratie ervan hoog is. Water wordt vaak toegepast als basis of als oplosmiddel voor andere ingrediënten. Door de toevoeging van (onder andere) water kan een textuur dunner en dus vloeibaarder en dus makkelijker smeerbaar zijn.

ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL (Arganolie)
Arganolie is een plantaardige olie, die wordt gewonnen uit pitten van vruchten die aan de arganboom, Argania spinosa, groeien. Deze olie optimaliseert de barrière functie van de huid en leent zich daardoor goed voor de verzorging van de doge huid. Arganolie wordt snel door de opgenomen en laat haar fluweel- en zijdezacht aanvoelen. Het wordt gebruikt om het proces van huidveroudering te remmen en verschillende huidaandoeningen te behandelen. Het is rijk aan gezonde vetzuren en vitaminen. Het werkt als antioxidant en bevat vitamine E, dit houdt de huid gezond. BEST

ASCORBYL PALMITATE
Vitamine C Palmitaat is een vetzuurester die als stabilisator bij olie-in-wateremulsies wordt gebruikt en de natuurlijke lipidelaag van de huid herstelt. Vitamine C Palmitaat wordt gewonnen uit plantenolie. BEST

ASPARTIC ACID
Asparaginezuur is een α-aminozuur dat wordt gebruikt bij de biosynthese van eiwitten. In cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging werken de aminozuren voornamelijk als haarverzorgingsmiddelen en huidverzorgingsmiddelen - diversen. GOOD