🎁 Wij geven een CADEAU bij elke bestelling in de maand november! 🎁

Ingredienten D | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

D-LIMONENE
Limoneen is een geurstof  die veel in planten voorkomt, met name in de plantensoort citrus. Limoneen, meestal gewonnen uit citrusolie, zit vaak in persoonlijke verzorgingsmiddelen zoals deodorant, shampoo en zonnebrandcrème. Het komt ook voor in andere huishoudelijke producten, zoals allesreiniger, wasverzachter of schoonmaakdoekjes. Er bestaan verschillende varianten limoneen met verschillende eigenschappen. D-limoneen heeft een kenmerkende sinaasappelgeur.

D,L-LIMONENE
D,L-limonene wordt aangetroffen in cosmetische producten, schoonmaakmiddelen, luchtverfrissers en verfafbijtmiddelen. Het is de geur van citrusplanten en wordt dus gebruikt om producten een citroen-oranje geur te geven. Het wordt ook gebruikt in de voedselproductie en in sommige medicijnen als smaakstof

DARUTOSIDE
Darutoside beschermt en versterkt de huid door het verstevigen van kwetsbare microvasculaire netwerken en door het stimuleren van ontgiftingssystemen. Dit vermindert opgezwollen weefsel rondom de ogen en de fijne lijntjes en rimpels.

DECYL OLEATE
Decyl oleate is gemaakt van decylalcohol en oliezuur. Decyl oleate wordt gebruikt in verschillende cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten, waaronder make-up en huid- en haarverzorgingsproducten. Decyl oleate werkt als smeermiddelen op het huidoppervlak, waardoor de huid een zacht en glad uiterlijk krijgt. Deze ingrediënt vormt ook een dunne film op de huid die niet vet of plakkerig is. De unieke eigenschappen van decyl oleate vergemakkelijken h et aanbrengen en verwijderen van make-up. GOOD

DEXTRIN
Dextrine is een categorie van in water oplosbare koolhydraten die worden gebruikt vanwege hun emulgerende eigenschappen. Dextrine werkt door de oplosbaarheid van in water onoplosbare verbindingen te vergroten. Door dit te doen, kunnen producten voor persoonlijke verzorging, zoals lotions en crèmes, evenals cosmetische formules, een stabielere, gladdere en uniformere textuur bereiken. Bovendien heeft dextrine ook huidverzachtende eigenschappen die kunnen helpen bij het verlichten van een problematische huid. GOOD

DIAZOLIDINYL UREA
Diazolidinylureum is een antimicrobieel conserveermiddel gebruikt in cosmetica. Diazolidinylureum wordt geproduceerd door de chemische reactie van allantoïne en formaldehyd bij aanwezigheid van natriumhydroxide oplossing en warmte. Het wordt gebruikt in veel cosmetica, huidverzorging producten, shampoos en conditioners, evenals een breed scala aan producten, waaronder bubbelbaden, babydoekjes en huishoudelijke schoonmaakmiddelen. AVERAGE

DIETHYL PHTHALATE
Di-ethylftalaat is de di-ethylester van ftaalzuur. Het wordt gebruikt als een fixatiemiddel in cosmetica en parfums.

DIMETHICONE
Een soort siliconen, dimethicone is een van de meest gebruikte verzachtende ingrediënten in vochtinbrengende crèmes vanwege zijn zachtheid en effectiviteit. Dimethicone wordt beschouwd als een synthetisch ingrediënt, ook al is het afgeleid van natuurlijk silicium. Toegepast op de huid vormt dimethicone een permeabele barrière die vochtverlies voorkomt en een heerlijk zijdeachtig gevoel geeft. GOOD

DIMETHICONOL
Dimethiconol, ook wel siliconengom genoemd, is een polymeer dat lijkt op dimethicone. Het verbetert het gevoel, het uiterlijk en de prestaties van cosmetische producten. Dimethiconol werkt als zijdezachte moisturizer, conditioner, oplosmiddel en afleveringsmiddel voor andere huidverzorgingsingrediënten. Het kan door zijn lage oppervlaktespanning helpen bij roodheid en irritatie van de huid, waardoor het zich gemakkelijk over het huidoppervlak kan verspreiden en een beschermende laag vormen. GOOD

DISODIUM COCOAMPHODIACETATE
Deze oppervlakteactieve stof werkt als een mild schuimmiddel, reiniger en conditioner. Het reinigt de huid door water te laten mengen met olie en vuildeeltjes en deze van het oppervlak af te spoelen. Het wordt zeer gewaardeerd om de huid te reinigen zonder het van zijn natuurlijke oliën te ontdoen, en wordt daarom verwerkt in vele vochtinbrengende cosmetische reinigingsproducten. GOOD

DISODIUM EDTA
Disosium EDTA is een chelerende stof . Dit wil zeggen dat het andere stoffen kan ‘vangen’ en vasthouden. Deze chemische stof komt voor in persoonlijke verzorgingsproducten, zoals handzeep en shampoo, in huidverzorgingsproducten en het komt voor in wasmiddelen. EDTA-verbindingen kunnen helpen om de zuurgraad (pH waarde) van een product optimaal te houden.

DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE
Disodium Laureth Sulfosuccinate (DLS) is een oppervlakteactieve stof met een reinigende functie. Deze stof wordt ook veel gebruikt vanwege de schuimende werking. DLS wordt vooral veel terug gevonden in shampoo’s en andere reinigingsproducten, zoals bijvoorbeeld in douchegel’s of face washes. DLS staat bekend als zeer mild voor de huid en het haar, zelfs bij hogere concentraties.