Ingredienten B | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

BENZOIC ACID
Benzoëzuur komt van nature voor in benzoë-gom, maar komt ook voor in honing en zuivelproducten. De ingrediënt remt de groei van gist en schimmel en hebt ook enigszins antimicrobiële eigenschappen. GOOD

BENZOTRIAZOLYL DODECYL P-CRESOL
Benzotriazolyl dodecyl p-cresol is een synthetische UV-absorber. Het is een populair ingrediënt dat wordt gebruikt in consumentenproducten om kleurverandering van de producten door blootstelling aan licht in de tijd te voorkomen.

BENZYL ALCOHOL
Benzylalcohol is een natuurlijk bestanddeel van verschillende etherische oliën, waaronder ylang-ylang-olie en absolues van jasmijn en hyacint. Het is een natuurlijke stof die in verzorgingsproducten wordt gebruikt als oplosmiddel en geurstof. Benzyl alcohol wordt veel gebruikt in persoonlijke verzorgingsproducten zoals deodorant en shampoo. Soms zit het ook in billendoekjes. GOOD

BENZYL BENZOATE
Benzylbenzoaat is een natuurlijk bestanddeel van diverse etherische oliën die in cosmeticaproducten als geurmiddel worden gebruikt. Als fixeermiddel in geurstof composities. Het fixeermiddel zorgt dat de geur langer waarneembaar blijft.

BENZYL SALICYLATE
Benzylsalicylaat is een natuurlijk bestanddeel van diverse etherische oliën die in cosmeticaproducten als geurmiddel worden gebruikt. Benzylsalicylaat moet on ingrediëntenlijst vermeld worden, als ze in zodanige hoeveelheden aanwezig zijn dat ze relevant kunnen zijn voor personen met een allergie voor geurstoffen. POOR

BETA-SITOSTEROL
Een vetzuurachtig ingrediënt afkomstig van planten. Beta-sitosterol komt van nature voor in veel fruit, groenten, noten en zaden. Het is vergelijkbaar met cholesterol, dat van nature in de huid voorkomt. Toegepast op de huid wordt het beschouwd als een goed vochtinbrengend en huidverzachtend ingrediënt.

BHA
BHA (Beta Hydroxy Acid), oftewel salicylzuur, komt van het boomschors van de wilg. Salicylzuur is vet oplosbaar en dringt dieper in de poriën. Hierdoor is dit ingrediënt meer geschikt voor de vette huid die neigt naar puistjes/acne. Omdat het minder irriteert, is het ook geschikter voor de gevoelige huid. BEST

BHT
Butylhydroxytolueen of BHT is een van fenol afgeleide organische verbinding die veel gebruikt wordt als antioxidant. BHT wordt in lage concentraties toegepast in persoonlijke verzorgingsproducten om de houdbaarheid te verlengen. Je vindt het onder andere in shampoo, deodorant en zonnebrandcrème. AVERAGE

BIOSACCHARIDE GUM-1
Biosaccharide gum-1 is een soort biologisch polysacharide dat wordt gemaakt van sorbitol via bacteriële fermentatie. Het bevordert de synthese van sirtuïnen, enzymen die de levensduur van cellen verlengen. Biosaccharide gum-1 verzacht, hydrateert en vermindert de tekenen van veroudering en bindt water in de huid.

BUTYLENE GLYCOL
Butylene glycol is een chemisch geproduceerd oplosmiddel, dat vochtbindend werkt. Door Butylene Glycol kan de huid vocht beter vasthouden en ziet er daardoor gevulder en gladder uit. GOOD

BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL
Butylphenyl methylpropional of lillial is een synthetische geurstof met een sterk bloemige geur. Producenten voegen lysmeral bijvoorbeeld toe aan persoonlijke verzorgingsproducten, zoals shampoo of deodorant, maar ook aan was- en reinigingsmiddelen, zoals wasmiddel of wasverzachter. Geurstoffen, zoals lysmeral, zorgen ervoor dat producten aangenaam ruiken. POOR

BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER (Shea butter)
Shea butter is een halfvast, boterachtig plantaardig vet met zachte consistentie. Shea butter, ook karitéboter genoemd, is erg huidvriendelijk en wordt hoofdzakelijk gebruikt om consistentie te geven aan de producten. Karitéboter laat een fijne film achter op de huid achter die het vocht in de huid vasthoudt en de huid glad maakt. BEST