🎁 Wij geven een CADEAU bij elke bestelling in de maand november! 🎁

Ingredienten L | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

LACTIC ACID
Melkzuur komt in de hydrolipidenfilm van de huid voor en is daar naast andere huideigen substanties voor de stabilisering van de zuurbeschermingsmantel verantwoordelijk. Het hydrateert en stuurt het verhoorningsproces van de epidermis. Omdat melkzuur pH regulerend werkt, kan het ook de groei van huidvreemde micro-organismen remmen. Melkzuur is in het algemeen een excellent ingrediënt om de huid te hydrateren en het vocht vast te houden. BEST

LACTOBASILLIUS FERMENT LYSATE FILTRATE
Lactobacillus Ferment Lysate Filtrate is een probiotisch ingrediënt met verzachtende en wat anti-aging eigenschappen. Het wordt geproduceerd door Lactobacillus bulgaricus-cellen te promoten om stressreactie-elementen af te scheiden.

LACTOSE
Lactose is een suiker die voorkomt in de melk van alle zoogdieren.

LANOLIN
Lanoline is zuivere en watervrije wolvet die gewonnen wordt uit de wol van schapen. Wolvet wordt uit wol gewonnen door het te wassen en vervolgens het water te laten verdampen. Daarna wordt het gereinigd. Lanoline wordt gebruikt bij zeer droge en ruwe huid. Het wordt veel gebruikt in zalven en crèmes, omdat het goed in de hoornlaag van de huid trekt. Het kan als (co)emulgator en vetbasis gebruikt worden in emulsies en maakt de huid zacht. GOOD

LAURETH-7
Vorm van laurylalcohol (een niet-sensibiliserende vetalcohol afgeleid van kokosolie) die kan werken als reinigingsmiddel en textuurverbeteraar. Ondanks informatie op internet, is er geen onderbouwd bewijs dat dit ingrediënt problematisch is voor een vette huid. GOOD

LAURIC ACID
Laurinezuur is rijkelijk vertegenwoordigd in de laurineoliën. Enkele voorbeelden hiervan zijn kokosolie, palmpitolie, babassu-olie, cohune-olie, tucumolie en het genetisch gemanipuleerde laurate canola oil. Ook komt het van nature voor in moedermelk, waar het antibacteriële en antivirale eigenschappen heeft. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de productie van zeep en cosmetica  BEST

LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL
Lavendelolie is een etherische olie uit verse lavendel, bekend om haar ontspannende invloed. Deze olie wordt gebruikt als geurmiddel. Lavendelolie heeft een ontsmettende en pijnstillende werking. POOR

LAVANDULA ANGUSTIFOLIA WATER
Lavenderwater is gemaakt van stoomdestillatie van lavendelbloemen van Lavandula Agustifolia. Het wordt gebruikt voor de behandeling van acne, huiduitslag, overmatige talgproductie op de hoofdhuid en voor geïrriteerde huid door insectenbeten.

LINALOOL
Linalool is een natuurlijk bestanddeel van diverse etherische oliën die in cosmeticaproducten als geurmiddel worden gebruikt. Linalool moet op ingrediëntenlijst vermeld worden, als het in zodanige hoeveelheden aanwezig is dat het relevant kunt zijn voor personen met een allergie voor geurstoffen. POOR

LYCIUM BARBARUM FRUIT EXTRACT (Goji-bessen extract)
Al langer werd goji-bessensap gedronken voor een mooier uiterlijk en om huidirritatie te verhelpen, maar het wordt ook  in crèmes en andere beauty-producten verwerkt. Het functioneert dan met name als antioxidant, wat de huid helpt beschermen tegen vrije radicalen. Cosmeticamerken voegen goji-bessen toe aan producten als ontstekingsremmend en verzachtend ingrediënt. Het extract versterkt de huid  en helpt minder gevoelig te worden voor roodheid en irritaties. Het wordt vaak in anti-aging producten gebruikt. BEST