Ingredienten T | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

TALC
Talk is een natuurlijk mineraal uit dezelfde familie als klei. Talk wordt verkregen door poederreductie en zuivering van magnesiumsilicaat, een natuurlijk voorkomend kristallijn mineraal. Het is sinds de oudheid bekend en wordt gebruikt als ingrediënt voor de huidverzorging. Talk wordt veel gebruikt in cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging, waaronder als absorberend en antiklontermiddel en om het gevoel van het product te verbeteren. AVERAGE

TARTARIC ACID
Wijnsteenzuur is wijdverspreid in de natuur. Het komt voor in wijnstokken, druiven en wijnbladeren, maar ook in paardenbloemen, suikerbieten en veel fruit. Wijnsteenzuur is een veelgebruikt ingrediënt in huidverzorgingsproducten geworden vanwege de keratolytische en adstringerende eigenschappen. Het hydrateert de huid, stimuleert de stofwisseling, bevordert de genezing en werkt ook veroudering tegen. BEST

TEA-DODECYLBENZENESULFONATE
TEA-dodecylbenzenesulfonate is gesubstitueerde aromatische verbinding. Het reinigt huid en haar door water te helpen mengen met olie en vuil zodat ze kunnen worden weggespoeld. In cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging werken deze ingrediënten als oppervlakteactieve stoffen in badproducten, reinigingsproducten, shampoos en haarconditioners, waardoor ze beter in staat zijn de huid en het haar nat te maken.

TETRASODIUM ETIDRONATE
Tetranatriumetidronaat is een van de zouten van etidroninezuur, een chelaatvormer. Chelaatvormers kunnen vrije metaalionen of mineralen vastleggen (vastgrijpen). Het verwijderen van vrije metaalionen of mineralen zorgt voor een succesvolle verzeping, maar stabiliseert het ook de formules door als antioxidant te werken en daardoor veranderingen in kleur, textuur en geur te voorkomen. Het vermindert ook de hardheid van water, waardoor de huid zacht aanvoelt. GOOD

TETRASODIUM EDTA
Tetrasodium EDTA is een chelerende stof. Dit wil zeggen dat het andere stoffen kan ‘vangen’ en vasthouden. Deze chemische stof komt voor in persoonlijke verzorgingsproducten, zoals handzeep en shampoo, in huidverzorgingsproducten en het komt voor in wasmiddelen. EDTA-verbindingen kunnen helpen om pH waarde van een product optimaal te houden. GOOD

THEOBROMA CACAO SEED BUTTER (Cacaoboter)
Cacaoboter is een plantaardige boter die de consistentie van emulsies verbetert en een beschermende film vormt op de huid, waardoor deze gehydrateerd blijft. Het heeft een rustgevend effect op de geïrriteerde, kloven en droge huid en maakt het zacht na gebruik. Cacaoboter is zeer geschikt voor de verzorging van de gevoelige, doge huid. BEST

TITANIUM DIOXIDE
Titaniumdioxide wordt gewonnen uit titaniumerts. Het komt in de natuur voor als de mineralen rutiel, anataas of brookiet. Titaniumdioxide wordt gebruikt als pigment. Titaniumdioxde kent ook zijn toepassing in zonnecrèmes, daar het een UV-actieve stof is die ultraviolette straling absorbeert en reflecteert.

TOCOPHEROL (Vitamine E)
Tocoferol of vitamine E, een in vet oplosbare vitamine, is een van nature voorkomende antioxidant die uit plantaardige olie kan worden geïsoleerd. Tocopherol beschermt ook de crème zelf tegen bederf door de inwerking van zuurstof. BEST

TOCOPHERYL ACETATE (Vitamine E)
Dit vitamine E derivaat is een waardevol ingrediënt in cosmetica. Het werkt zowel als antioxidant als ook als "vanger" van vrije radicalen en beschermt daardoor de huid. Tocopheryl Acetat helpt schadelijke effecten op de huid door invloeden van buitenaf te vermijden en beschermt tegen vrije radicalen. Tocoferylacetaat biedt bescherming tegen de beschadiging van de huid door UV-straling. BEST

TRIETHANOLAMINE
Triethanolamine is een emulgator in cosmetische en farmaceutische producten. Triethanolamine helpt bij het vormen van emulsies door de oppervlaktespanning van de te emulgeren stoffen te verminderen zodat in water oplosbare en in olie oplosbare ingrediënten samen kunnen worden gemengd. Het wordt ook gebruikt om de pH van cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging te regelen. GOOD