🎁 Wij geven een CADEAU bij elke bestelling in de maand november! 🎁

Ingredienten P | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

PALM ACID
Palmzuur is een mengsel van vetzuren afgeleid van Elaeis Guineensis (Palm) Oil.

PALM KERNEL ACID
Palmpitzuur is een natuurlijk ingrediënt dat een mengsel is van vetzuren afgeleid uit palmolie. Het wordt gebruikt als reinigingsmiddel, emulsifier of om opaciteit toe te voegen aan cosmetische producten, zoals zepen. GOOD

PALMITIC ACID
Palmitinezuur is een vetzuur dat helpt om emulsies te stabiliseren. Het reduceert de hoeveelheid vocht die uit de huid verdampt en kan gebruikt worden in emulsies om een droge huid te behandelen. GOOD

PANAX GINSENG ROOT EXTRACT (Ginseng)
Ginseng is het extract van de wortels van de Panax ginseng – Koreaanse of Chinese Ginseng. Het bevat hoge concentraties fytonutriënten die de effecten van door de zon veroorzaakte vrije radicalen kunnen bestrijden. Ginsengwortelextract heeft anti-aging eigenschappen, is een effectieve huidbevochtiger, vermindert het verschijnen van rimpels, vermindert de afbraak van collageen en veroorzaakt huidversteviging, verlicht de huid en vermindert zonnevlekken en remt de effecten van UVB-straling op de huid. In cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging wordt deze ingrediënt gebruikt bij de formulering van vele soorten producten, waaronder badproducten, lichaams- en handlotions, huidverzorgingsproducten en oogmake-up. BEST

PANTHENOL (D-panthenol)
Panthenol is de alcoholvorm van pantotheenzuur (vitamine B5). Van nature komt het ingrediënt voor in levende cellen en het kan worden gewonnen uit natuurlijke bronnen. Op de huid fungeert panthenol als een verzachter. Het hydrateert de huid en bevordert wondgenezing. Panthenol wordt ook wel in aftersun producten gebruikt en in crèmes die lichte brandwonden behandelen. Door zijn oliënde werking ziet de huid er direct iets gladder en zachter uit. BEST

PARAFFIN
Paraffine is een uit aardolie en bruinkoolteer verkregen mengsel. Het maakt de huid zacht en soepel. Ook wordt het veel gebruikt om te huid te hydrateren, omdat het de huid afsluit en hierdoor voorkomt dat de huid zijn vocht verliest. 

PARAFFINUM LIQUIDUM
Paraffine is en minerale olie die wordt gewonnen uit aardolie (petroleum). Minerale olie is een grondstof die als vetmiddel wordt toegevoegd, zodat de crème lekker smeert (smeermiddel). GOOD

PARFUM
Parfums zijn complexe combinaties van natuurlijke en/of synthetische stoffen die aan veel producten worden toegevoegd om ze een onderscheidende geur te geven. Een aantal geurstoffen moeten, aangezien ze bij sommige consumenten problemen opleveren, apart vernoemd worden op de verpakking. Dit zijn bijvoorbeeld GERANIOL, LINALOOL, CITRONELLOL en D-LIMONENE.

PEG-6 STEARATE
Polyethyleenglycol (PEG)-6 Stearat is een ester van polyethyleenglycol en stearinezuur. Het is een gesynthetiseerd ingrediënt dat in cosmetica word toegepast als emulgator. In cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging wordt het gebruikt in huidcrèmes, conditioners, shampoos, lichaamsreinigers en zeeploze wasmiddelen. In reinigingsproducten zit het vooral omdat het als geen ander vet, vuil en water aan elkaar bindt zodat alles met water moeiteloos kan worden weggespoeld. Alhoewel PEG-6 stearate een synthetisch product is heeft het toch vaak een natuurlijke olie als basis. GOOD

PEG-7 GLYCERYL COCOATE
PEG-7 glycerylcocoaat is een ether van glycerylcocoaat. Glycerylcocoate is een monoester van glycerine en kokosvetzuren, die beide zeer gunstig zijn voor de huid. Glycerine, ook wel glycerol genoemd, is een natuurlijke alcohol en bevochtiger die de huid helpt vocht vast te houden. Kokosvetzuren herstellen de lipidenbarrière van de huid, wat ook de vochtretentie van de huid verbetert. GOOD

PEG-8 DISTEARATE
In cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging worden PEG Distearate-ingrediënten gebruikt in shampoos, haarconditioners, producten voor persoonlijke hygiëne, badproducten en huidverzorgings- en huidreinigingsproducten. PEG Distearate ingrediënten reinigen de huid en het haar door water te helpen mengen met olie en vuil zodat ze kunnen worden weggespoeld. GOOD

PEG-30 LANOLIN
PEG-30 lanolin is een geëthoxyleerde lanoline condensaat die wordt geproduceerd in kleine schilfers om het dispengeren te vereenvoudigen in waterige systemen. Door de eenvoudige verwerking en positieve eigenschappen is PEG-30 lanolin breed toepasbaar in water gebaseerde producten zoals de shampoo, douche gel, badschuim, afwasmiddelen, wet-wipe en vloeibare zepen. GOOD

PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL
PEG-40 Hydrogenated Castor Oil is gewonnen uit ricinus olie. PEG is een gesynthetiseerd ingrediënt dat in cosmetica word toegepast als emulgator. In reinigingsproducten zit het vooral omdat het als geen ander vet, vuil en water aan elkaar bindt zodat alles met water moeiteloos kan worden weggespoeld. Werkt als dispergeermiddel, heeft licht verzorgende eigenschappen en is een oplosmiddel of stabilisator voor etherische oliën. GOOD

PEG-75 LANOLIN
PEG-75 lanolin is een polyoxyethyleencondensaat met de beste farmaceutische lanoline. Het wordt met name aanbevolen voor gebruik in waterige of waterige alcoholische lotions en oplossingen met een hoge helderheid. Bovendien heeft het product emulgerende, oplosbaarmakende en verzachtende eigenschappen en een milde reinigende werking. De belangrijkste toepassingen zijn huidreinigende en aftershavelotions, maar ook in shampoos en wasmiddelen, waar viscositeit van belang is.

PEG-100 STEARATE
PEG-100 stearate wordt gemaakt door natuurlijke oliën (vaak palm of kokos) te combineren met stearinezuur om een wateroplosbare ester te vormen. Het kan ook een synthetisch polymeer zijn dat is gemaakt door oxiraan en vetzuren te combineren. PEG-100 stearate wordt voornamelijk gebruikt door de cosmetica- en schoonheidsverzorgingsindustrie als verzachtend middel, emulgator en vochtinbrengende crème. PEG stearates zijn in het algemeen ook bekend om de huid en het haar te reinigen door water te helpen mengen met olie en vuil, zodat ze kan worden weggespoeld. GOOD

PEG-200 HYDROGENATED GLYCERYL PALMATE
PEG-200 hydrogenated glyceryl palmate is zeer effectief verdikkingsmiddel op plantaardige basis. Mild additief aanbevolen voor babyproducten en voor andere milde haar- en huidreinigende formuleringen voor de gevoelige huid. 

PEG/PPG-8/3 LAURATE
PEG/PPG-8/3 laurate is het product dat wordt gevormd door de reactie van laurinezuur met ethyleenoxide en propyleenoxide. Het is zeer mild en volledig in water oplosbaar met als resultaat helderheid in waterige systemen, waardoor het het perfecte additief is voor speciale haar- en huidformuleringen zoals gezichtstoners, make-up verwijderaars en haarontklikkers. GOOD

PENTASODIUM PENTETATE
Pentasodium pentetate is een zout van pentetic acid en is een verbinding die metaal bindt en metaalionen, zoals calcium en magnesium, inactiveert om de stabiliteit en het uiterlijk van cosmetische producten te helpen behouden. Deze inactivering helpt ook om de oxidatieve achteruitgang van cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging te voorkomen. De toevoeging van chelaatvormers aan hard water zorgt ervoor dat metalen een complex vormen met het chelaatvormer, wat zorgt voor superieure schuim- en reinigingsprestaties. Pentasodium pentetate lost ook metalen op, waardoor ze niet op het haar, de hoofdhuid en de huid kunnen worden afgezet. GOOD

PERSEA GRATISSIMA OIL (Avocado olie)
Persea Gratissima Oil bevat veel omega-3 vetzuren, die vooral bekend zijn vanwege het stimuleren van de hydratatie van de huid. Avocado-olie laat zich door het hoge gehalte aan phytosterinen snel door de huid opnemen. Om deze eigenschap wordt het veel toegepast ter bescherming van de huid en het haar tegen de uitdrogende werking van wind en zonnestralen. Het hoge gehalte aan Palmitoleïnezuur maakt dat de olie ook door de beschadigde en gevoelige huid goed verdragen wordt. BEST

PETROLATUM
Petrolatum (vaseline) is een minerale olie die afkomstig is van petroleum: fossiele, ruwe olie die uit de aarde wordt gehaald. Het wordt in persoonlijke verzorgingsproducten zoals lippenbalsem en andere (vettige) crèmes gebruikt. Petrolatum legt een beschermend laagje over je huid waardoor deze minder gevoelig is voor bijvoorbeeld uitdroging. GOOD

PHENOXYETHANOL
Phenoxyethanol is een kleurloze olieachtige bactericide (bacteriedodende) vloeistof, welke - veelal gepaard met conserveermiddelen - wordt toegepast in (zonnebrand)crèmes en andere huidverzorgingsproducten. Ook wordt het gebruikt in parfums om de geur te fixeren. Het voordeel boven veel andere conserveermiddelen is dat deze stof behoorlijk stabiel is en dus kan worden toegepast in verschillende soorten texturen, plus dat het een breed spectrum aan antibacteriële  activiteit biedt. GOOD

POLYACRYLAMIDE
Polyacrylamide is een polymeer dat wordt gebruikt in een grote verscheidenheid aan cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging vanwege het vermogen om een dunne laag op de huid, haren of nagels te vormen. Polyacrylamide wordt gebruikt in cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging in twee verschillende vormen. Een daarvan is de verknoopte vorm, die een zachte gel vormt die zeer waterabsorberend is. De andere is de vorm met rechte ketting die fungeert als verdikkingsmiddel en suspendeermiddel. GOOD

POLYETHYLENE
Polyetheen wordt gemaakt door polymerisatie van etheen. Etheen wordt verkregen van een licht derivaat van aardolie. Polyethylene zorgt er onder andere voor dat make-up waterproof is, dat de huid een ‘laagje’ krijgt waardoor het zacht en schoon aanvoelt en dat de textuur van het product prettig aanvoelt. Het wordt gebruikt in heel veel producten zoals deodorant, make-up, zonnebrandcrèmes en doucheproducten.  GOOD

POLYSORBATE 20
Polysorbate 20 is een emulgator die bijvoorbeeld wordt gebruikt om etherische olie en andere geurstoffen met water mengbaar te maken. Daarnaast kan het worden gebruikt als co-emulgator in crèmes. Polysorbate wordt gemaakt van vetten, suikers en aardoliebestanddelen. GOOD

POLYSTYRENE

PPG-15 STEARYL ETHER
PPG-15 Stearylether fungeren als smeermiddelen op het huidoppervlak, waardoor de huid een zacht en glad uiterlijk krijgt. In cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging worden PPG Stearylethers voornamelijk gebruikt bij het formuleren van vochtinbrengende en reinigende producten.

PRIMULA VERIS EXTRACT (Sleutelbloem extract)
Primula veris extract is een extract van de bovengrondse delen en wortels van de sleutelbloem. Primula veris extract is zeer nuttig bij de behandeling van problematische huidproblemen, met name onzuiverheden en acne. Sleutelbloem extract helpt vuil te verwijderen om een frissere, schonere huid mogelijk te maken. En niet te vergeten, het heeft een zeer sterk resultaat bij het kalmeren van de gevoelige huid en allergieën.

PROPYL GALLATE
Propylgallaat is een ester gevormd door de condensatie van galluszuur en propanol. Het wordt gevonden in maïs. Propylgallaat is een antioxidant. Het beschermt tegen oxidatie door waterstofperoxide en zuurstofvrije radicalen. BEST

PROPYLENE GLYCOL
Propylene glycol is een cosmetische vorm van minerale olie en wordt ook wel genoemd als een alternatief voor glycerine, dat bovendien sneller in de huid trekt. Toegepast op de huid, voorkomt propylene glycol vochtverlies en houdt zo de vochtbalans van de huid op peil. Ook bevordert het de opname van andere stoffen in de huid. GOOD

PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL (Amandelolie)
Prunus Amygdalus Dulcis Oil bevat een hoog percentage oliezuur en linolzuur. Oliezuur is hydraterend en wordt erg gemakkelijk opgenomen door de huid. Linolzuur ondersteunt en verbetert de huidbarrière en houdt het vocht goed vast in de huid. Het bevat vitamine E, een antioxidant, dat eveneens verzachtend werkt voor de huid. GOOD

PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL (Abrikozenpit olie)
Abrikozenpitolie is een lichte olie, die snel in de huid trekt en haar fluweel- en zijdezacht laat aanvoelen. De olie verbetert de barierefunctie van de huid en leent zich daardoor goed voor de verzorging van de droge huid. Het is heel rijk aan onverzadigde verzuren, zoals olie- en linolzuur. GOOD

PRUNUS ARMENIACA SEED POWDER
Het abrikozenpittenextract wordt verkregen uit de vrucht van abrikoos. Dit extract heeft een oppervlakkige exfoliërende werking. Het is niet agressief op de huid vanwege zijn ideale formaat om dode cellen te verwijderen zonder de huid te irriteren. Bovendien is er een hoog gehalte aan koolhydraten, organische zuren, fenolische en aromatische verbindingen, eiwitten, vitamines  en mineralen veroorzaken een antioxiderende werking en een regulerende activiteit van het transepidermale waterverlies.

PYRUS MALUS FRUIT EXTRACT (Appel extract)
Appel extract wordt verkregen uit de vrucht, het blad, de stengel, de wortel of de bloem van de plant Pyrus malus. In cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging worden de ingrediënten die zijn afgeleid van Pyrus malus gebruikt bij de formulering van een breed scala aan producten, waaronder haarconditioners, hand- en bodylotions en shampoos. BEST