🎁 Wij geven een CADEAU bij elke bestelling in de maand november! 🎁

Ingredienten S | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

SACCHARIDE ISOMERATE (Pentavitin)
Saccharide-isomeraat, ook bekend ald Pentavitin, is een waterbindend en verzachtend middel. Het is een effectieve vochtinbrengende crème die natuurlijke koolhydraten bevat die worden aangetroffen in de buitenste laag van de huid. Het bindt zich aan de vrije aminogroepen van lysine in de keratine van de buitenste laag van de huid en kan niet gemakkelijk worden afgewassen, wat leidt tot langdurige hydratatie. Het is ook effectief bij droog haar en een lage luchtvochtigheid. GOOD

SILANETRIOL
Silanetriol is een latexpolymeer dat wordt gebruikt in cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging. Het wordt beschouwd als een haar- en huidverzorgingsmiddel. GOOD

SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL (Jojoba olie)
De olie wordt gewonnen uit de zaden van de jojobastruik en is geel van kleur. Jojoba olie wordt niet snel rans en heeft amper geur van zichzelf. Om deze reden wordt jojoba olie in cosmetica veel gebruikt; het is beduidend stabieler dan de meeste andere plantaardige oliën en hoeft niet geraffineerd te worden. Het wordt gebruikt in alle gangbare cosmetica waarin olie wordt gebruikt zoals crèmes, vette lotions en massageolie. BEST

SODIUM BENZOATE
Natriumbenzoaat is het natriumzout van benzoëzuur. Natriumbenzoaat is een conserveermiddel dat gebruikt wordt in voedingsmiddelen, in persoonlijke verzorgingsproducten en in was- en schoonmaakmiddelen. Je vindt natriumbenzoaat bijvoorbeeld in mondwater, deodorant, shampoo, crèmes, aftershave, billendoekjes, medicijnen, en wasmiddelen. De chemische stof voorkomt dat een product vroegtijdig bederft. GOOD

SODIUM GLUCONATE
Natriumgluconaat is het natriumzout van gluconzuur, geproduceerd door fermentatie van glucose. Natriumgluconaat wordt gebruikt als natuurlijk conserveermiddel. Het voorkomt de groei van microben in onze producten om ze veilig te houden voor onze consumenten. Het werkt ook als een chelator die helpt bij het reinigen van producten om beter te schuimen in hard water. GOOD

SODIUM CHLORIDE
Natriumchloride is een zout met de formule NaCl. Natriumchloride wordt voornamelijk op drie manieren gewonnen: door het indampen van pekel, door het indampen van zeewater en door mijnbouw in zoutmijnen. Aangezien minstens middeleeuwse tijden hebben mensen gebruikt zout als een reinigingsmiddel gewreven op huishoudelijke oppervlakken. Het wordt ook gebruikt in veel merken van shampoo en tandpasta. GOOD

SODIUM LACTATE
Natriumlactaat is het natriumzout van melkzuur en is een van de hydraterende stoffen die door de huid worden geproduceerd om het vocht en de fysiologische pH te behouden. Op de huid wordt de groei van vreemde micro-organismen geremd door het handhaven van de natuurlijke zuurbarrière van de huid. Bovendien is natriumlactaat een goed verdragen vorm van hydratatie die ook emulsies chemisch stabiel houdt. GOOD

SODIUM LAURATE
Natriumlauraat is een chemische verbinding. Als natriumzout van een vetzuur (laurinezuur) wordt het geclassificeerd als zeep.

SODIUM LAURETH SULFATE
Natriumlaurylethersulfaat is een stof die gemaakt wordt door het vetzuur laurinezuur uit palmolie of kokosolie te isoleren. Het is een veel gebruikte oppervlakte-actieve stof. De stof wordt toegepast als reinigingsmiddel en schuimvormer in diverse reinigende producten. GOOD

SODIUM LAUROYL SARCOSINATE
Natriumlauroylsarcosinaat, ook bekend als sarkosyl, is een anionogene oppervlakteactieve stof afgeleid van sarcosine die wordt gebruikt als schuim- en reinigingsmiddel in shampoo, scheerschuim, tandpasta en schuimwasproducten. GOOD

SODIUM LAURYL SULFATE
Natrium lauryl sulfaat is een chemische stof die veel wordt gebruikt in zeep, shampoo, douchegel en tandpasta. Het is een zogenaamde oppervlakte-actieve stof, wat betekent dat het vuil op basis van olie opvult zodat het met water kan worden weggespoeld. Het is ook een effectief schuimmiddel: het verandert vloeistoffen in schuim waar we zo blij mee zijn als we ons gezicht, haar of lichaam wassen. POOR

SODIUM PALM KERNELATE
Palmpitolie wordt gebruikt om de zeep hardheid en schuimende bubbels mee te geven. POOR

SODIUM PALMATE
Natruimpalmitaat is een wasactieve stof, die wordt gewonnen door verzeping van palmolie. POOR

SODIUM PCA
Natriumzout van pyrrolidone carbonic acid, enzymmatig onttrokken uit glutaminezuur (een niet-essentieel aminozuur). Wordt o.a. toegepast als een antistatisch ingrediënt in haarproducten. Natriumzout werkt in cosmeticaproducten rehydraterend, dat wil zeggen het helpt het vocht beter in de huid vast te houden. Daardoor wordt de huid in goede staat gehouden en ziet er glad uit en voelt zacht aan. BEST

SODIUM STEARATE
Natruimstearaat is een wasactieve stof, die gewonnen wordt door verzeping van plantenoliën. Het betreft het natruimzout van het vetzuur stearinezuur.

SODIUM STEAROYL LACTYLATE
Natriumsulfiet is een zout van natrium en zwaveligzuur en wordt gebruikt als antioxidant en conserveermiddel. De hulpstof wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt en vind je terug in verschillende industrieën. GOOD

SODIUM SULFATE
Natriumsulfiet is een zout van natrium en zwaveligzuur en wordt gebruikt als antioxidant en conserveermiddel. De hulpstof wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt en vind je terug in verschillende industrieën. AVERAGE

SOLUBLE COLLAGEN (Collageen)
Collageen is, net als elastine, een van de belangrijkste eiwitten van de huid. Dit geeft de huid structuur en stevigheid, die kan afnemen naarmate je ouder wordt en collageen begint af te breken. Oplosbaar collageen in actuele crèmes komt meestal uit zee- of runderbronnen.

SORBIC ACID
Sorbinezuur komt van nature voor in (onrijpe) bessen van de lijsterbes. Sorbinezuur is een conserveermiddel  dat goed werkt tegen schimmels en gisten. Hierdoor is het product langer houdbaar. Sorbinezuur komt voor in bijvoorbeeld vingerverf en persoonlijke verzorgingsproducten, maar ook in voedingsmiddelen. GOOD

SORBITOL
Sorbitol is plantaardig suikeralcohol uit vruchten met hydraterende eigenschappen. Oorspronkelijk werd sorbitol uit de lijsterbes gewonnen, die tot 12 procent sorbitol bevat. Het komt echter ook in vele andere vruchten en fruitsoorten voor zoals bijvoorbeeld in peren, pruimen, appels, abrikozen, perziken, rozijnen en in alle droge vruchten. Sorbitol wordt gebruikt als vochtaantrekkend of vocht inbrengend middel. Het zorgt daardoor dat de crème niet uitdroogt, maar ook dat de sorbitol die in de huid trekt het daar aanwezige vocht vasthoudt. BEST

SQUALANE
Squalaan is een stabiele vorm van squaleen. Squalaan wordt verkregen door squaleen te hydrogeneren. Squalaan wordt voornamelijk gewonnen uit planten als olijven en suikerriet. Squalaan wordt gebruikt in cosmeticaproducten vanwege de herstellende en huidverbeterende werking die de olie heeft. De huid herkent deze stof als huideigen, waardoor de huid verbetert.  BEST

SQUALENE
Squaleen is een vetachtige substantie die alle organismen op aarde in zich hebben. Als baby worden we geboren met een hoog percentage squaleen in de huid. Na je dertigste maakt je lichaam er weinig meer van aan en veroudert je huid geleidelijk. De huid herkent deze stof als huideigen, waardoor de huid verbetert.  BEST

STARCH HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE
Starch hydroxypropyltrimonium chloride wordt gebruikt als conditionerings- en verdikkingsmiddel en is gedeeltelijk afkomstig van maïs.

STEARETH-2
Steareth-2 is een wasachtig vast materiaal dat olie en water helpt bij het mengen, ook wel emulgator genoemd. Het is afgeleid van de vetalcohol, stearylalcohol door het te ethoxyleren en zo het molecuul een beetje in water oplosbaar te maken. Deze versie heeft slechts een kleine hoeveelheid ethoxylering en dus is het molecuul nog grotendeels oplosbaar in olie. Het wordt vaak gemengd met meer in water oplosbare emulgatoren (zoals Steareth-20) om stabiele emulsiesystemen te creëren. GOOD

STEARETH-21
Steareth-21 is afgeleid van het goedaardige vettige ingrediënt stearylalcohol, dit functioneert voornamelijk als een oppervlakteactieve stof, maar wordt ook gebruikt om producten te stabiliseren, vooral als ze actieve ingrediënten in een emulsie bevatten. In cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging wordt steareth-21 gebruikt bij de formulering van een breed scala aan cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging, waaronder make-up, lotions, producten voor persoonlijke hygiëne en deodorants, evenals zonnebrand-, geur-, huid-, oog- en haarverzorgingsproducten. GOOD

STEARETH-25
Steareth-25 is polyethyleenglycolether van stearinezuur. Het is wasachtige verbinding. In cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging wordt Steareth-25 gebruikt bij de formulering van een breed scala aan cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging, waaronder make-up, lotions, producten voor persoonlijke hygiëne en deodorants, maar ook zonnebrand-, geur-, huid-, oog- en haarverzorgingsproducten. 

STEARYL ALCOHOL
Stearyl alcohol is een vetalcohol, ook wel ‘harde alcohol’ genoemd, en wordt gemaakt van stearinezuur. Dit is een vetzuur dat van nature voorkomt in dierlijke en plantaardige vetten en oliën. Het wordt veelvuldig gebruikt in persoonlijke verzorgingsproducten, onder meer als emulgatorstabilisator (van schuim), en als een hydraterende stof. Het kan zitten in persoonlijke verzorgingsproducten zoals crèmes, shampoo, deodorant en zonnebrand. GOOD

STEARIC ACID
Stearinezuur is een natuurlijk vetzuur uit katoenzaadolie. Steaarinezuur draagt bij aan de stabiliteit van emulsies en kan ook worden gebruikt voor de coating van minerale uv-filters. Stearinezuur heeft een vochthoudende werking voor de huid en wordt vervaardigd uit plantolien. Het vergroot de stevigheid crémes en lotions en stabilisert deze. GOOD

SUCROSE
Sucrose is een disaccharide, een molecuul dat bestaat uit twee monosacchariden: glucose en fructose. Het wordt verkregen door kristallisatie uit suikerriet of suikerbietensap dat is geëxtraheerd door persen of diffusie, vervolgens is opgehelderd en verdampt. Sucrose wordt gebruikt in cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging vanwege zijn functies als natuurlijke exfoliërende en vochtinbrengende crème. GOOD

SYNTHETIC BEESWAX
Synthetische bijenwas komt overeen met de fysische en chemische eigenschappen van de natuurlijke bijenwas en is een mengsel van vetzuuresters, vetzuren en alcoholen uit op aardolie gebaseerde ingrediënten. Synthetische bijenwas vergelijkbare eigenschappen heeft als natuurlijke bijenwas. Het toevoegt een zekere stevigheid aan geëmulgeerde oplossingen, de vorming van stabiele emulsies vergemakkelijkt en het waterhoudend vermogen van zalven en crèmes vergroot. Het verbetert niet alleen het uiterlijk en de consistentie van crèmes en lotions, maar het is ook een geprefereerd ingrediënt voor lippenstift, omdat het bijdraagt aan glans, consistentie en kleurstabilisatie. In cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging worden deze wassen gebruikt in lippenstiften, babyproducten, oog- en gezichtsmake-up, maar ook in nagelverzorging, huidverzorging, zonnebrand, zonnebrandcrème, geurstoffen en niet-kleurende haarpreparaten. GOOD