🎁 Wij geven een CADEAU bij elke bestelling in de maand november! 🎁

Ingredienten M | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL
De kleurloze tot lichtgele olie van de macadamianoot leent zich uitstekend als massageolie, voor de verzorging van een vale, droge huid en als haarconditioner. De olie onderscheidt zich door het hoge gehalte aan oliezuur en palmitoleïnezuur en bezit regenererende en huidverzorgende eigenschappen. GOOD

MALIC ACID
Appelzuur is het zwak organisch zuur dat onder meer in appels voorkomt.  Appelzuur is een exfoliërend ingrediënt dat is afgeleid van onrijp fruit. Het komt ook van nature voor in het menselijk lichaam.  Appelzuur wordt in cosmetica gebruikt om de pH van een product aan te passen en, in een zuur pH-bereik idealiter tussen 3 en 4, als milde exfoliant. BEST

MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL (Tea tree oil)
Theeboomolie is een etherische olie die door stoomdestillatie uit bladeren van de theeboom (Melaleuca alternifolia) wordt verkregen. Theeboomolie bezit echter meerdere eigenschappen die het lichaam bij het genezingsproces positief ondersteunen. Deze olie wordt gebruikt in een groot aantal verzorgingsproducten (zeep, shampoo, badolie) en cosmetische producten. GOOD

METHYL 2-OCTYNOATE
Methyl 2-octynoate wordt gebruikt in de smaak- en geurindustrie. Het heeft een groene, groenteachtige geur en wordt gebruikt in verschillende soorten aroma's. Het wordt ook gebruikt als tussenproduct voor chemische synthese.

METHYLISOTHIAZOLINONE
Methylisothiazolinone is een conserveermiddel dat veelvuldig wordt gebruikt in de persoonlijke verzorgingsindustrie. Het vergroot de veiligheid en verlengt de houdbaarheidsperiode van producten door de groei van bacteriën, gisten en schimmels tegen te gaan. POOR

MICA
Mica is een natuurlijk voorkomend mineraal stof. Micamineralen worden vaak gebruikt als kleuradditieven in cosmetica. Ze hebben ook reflecterende eigenschappen, wat zorgt voor een glanzend effect bij minerale funderingen. GOOD

MICROCRISTALLINA CERA
Cera Microcristallina zorgt voor een beschermend laagje op de huid en gaat waterverlies in de huid door verdamping tegen. Microkristallijne was is een type was dat wordt geproduceerd door petrolatum te oliën, als onderdeel van het aardolieraffinageproces. GOOD