Ingredienten C | ABOUT the ROSE | Rozen cosmetica

C12-15 ALKYL LACTATE
C12-15 alkyl lactate is sen synthetische verbinding afgeleid van melkzuur en C12-15-alcoholen, ook bekend als Ceraphyl 41. Het is voornamelijk gebruikt als verzachtend middel en oplosmiddel. Het verzachtende middel helpt veel lotions de gewenste romige textuur en dikte te geven. Als vochtinbrenger zorgt het voor een niet-olieachtige smering die de vettigheid en kleverigheid van andere ingrediënten, zoals aardolie, vermindert. Het wordt zelfs vaak gebruikt als vervanging voor minerale olie vanwege zijn uitstekende hydraterende eigenschappen. GOOD

C12-15 PARETH-12
C12-15 pareth-12  een polyethyleenglycolether die is gevormd door synthetische vetalcoholen te combineren met ethyleenoxide.  Het is een emulgator en oppervlakteactieve stof die veel wordt gebruikt in cosmetica-formuleringen. GOOD

C13-14 ISOPARAFFIN
Een van aardolie afgeleid ingrediënt waarvan de wasachtige textuur functioneert als een textuurversterker. In cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging mogen ingrediënten van isoparaffine worden gebruikt in oogmake-up, waaronder mascara, make-up, manicurepreparaten, huidverzorgings- en haarverzorgingsproducten. GOOD

CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT (Calendula)
Het extract van de bloeiende delen van de Calendula heeft een geelgroene tot bruingroene kleur. Het bevat carotenoïden, flavonoïden en saponinen. Calendula extract heeft kalmerende eigenschappen en bevordert de regeneratie van de huid. GOOD

CAMPHOR
Kamfer wordt verkregen uit het hout van de kamferboom. Kamfer reguleert de talgafscheiding, is huidprikkelend en heeft een ontsmettende werking. In de cosmetische industrie wordt kamfer gebruikt  vanwege haar anti septische en jeukstillend werking in anti acne producten en producten om jeuk bij huidirritaties te verlichten. POOR

CANDELILLA/JOJOBA/RICE BRAN POLYGLYCERYL-3 ESTERS
Een natuurlijk mengsel van polyglycerine-3, candelillawas, jojobazaadwas en rijstzemelenwas die werkt als stabilisator en emulgator in cosmetica. Het is een mengsel van drie soorten wassen met glycerine, dus het is een oppervlakteactieve stof, het is ook een stabilisator in elk product. Het wordt ook gebruikt als verdikkingsmiddel vanwege de grote hoeveelheid vet in structuur en kan worden gebruikt om elk product de juiste dikte en viscositeit te geven. BEST

CAPRYLHYDROXAMIC ACID
Caprylhydrozaminezuur is een aminozuur (organische verbindingen die essentiële bouwstenen van het leven zijn) afgeleid van kokosolie. Het is een zacht conserveermiddel dat zorgt voor productveiligheid en een lange levensduur. We gebruiken caprylhydroxaminezuur in combinatie met CAPRYLYL GLYCOL en GLYCERINE voor een zacht, breed spectrum antimicrobieel bescherming. Het draagt ook bij aan de hydraterende voordelen van onze producten.

CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE
Caprylic/capric triclyceride is een combinatie van twee vetzuuresters. De mengeling is een lichte olie die verzachtend werkt op de huid, bijzonder dispersief is en ook geschikt is voor de gevoelige huid. De vetzuuresters worden vervaardigd uit plantoliën. Caprylic/capric triglyceride wordt als hydraterende en verzorgende stof voor de huid toegepast in producten als billendoekjes, lippenbalsem en zonnebrandcrème. Soms wordt het ook gebruikt als verdikkingsmiddel om een product steviger te maken. BEST

CAPRYLYL GLYCOL
Caprylyl-glycol is een alcohol afgeleid van caprylzuur, dat van nature voorkomt in palm- en kokosolie.  Het is een moisturizer die in cosmetica vooral wordt gebruikt om geen of minder conserveringsmiddelen toe te voegen. Hierdoor kunnen er zeer milde producten mee gemaakt worden, die ook nog eens werken tegen huidproblemen waar micro-organismen bij betrokken zijn, zoals acne en roos. Caprylyl glycol helpt daarnaast een stijging van de pH tegen te gaan, levert dus een natuurlijke hydratatie en helpt het natuurlijke evenwicht van je huid te herstellen. Op die manier vormt je huid een natuurlijke barrière. GOOD

CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE
Caprylyl/capryl glucoside is op een suiker gebaseerde oppervlakte-actieve stof van plantaardige oorsprong die als stabilisator van olie-in water emulsie wordt gebruikt. Het is een milde stof die de huid niet uitdroogt. Het wordt in verzorgingsproducten gebruikt als schuimmiddel en emulgator die helpt bij het mengen van twee niet of moeilijk mengbare stoffen. Caprylyl/capryl glucoside is een uitstekende huidreinigingenmiddel voor mensen met een gevoelige en droge huid. Het wordt toegevoegd aan de samenstelling van diverse verzorgingsproducten, douchegel en shampoos.

CASSIA ANGUSTIFOLIA SEED POLYSACCHARIDE (Cassia Angustifolia)
Cassia angustifolia seed polysaccharide is een hydrofiele, plantaardige hyaluronzuur dat wordt gebruikt voor zijn hoge concentratie polysacchariden voor zachtheid, soepelheid en hydratatie. Het beschermt huid tegen uitdroging. BEST

CELLULOSE
Cellulose is een organische verbinding die is afgeleid van celwanden van planten. Cellulose wordt in huidverzorging gebruikt als een veelzijdige emulgator om oplossingen met verschillende oplosbaarheid te helpen stabiliseren.  Het kan worden gebruikt als glijmiddel om de gladde textuur van crèmes te vergroten, een filmvormer voor het aanbrengen van dunne laag nagellak of een antiklontermiddel voor cosmetische foundation. Daarnaast is het ook bekend dat cellulose sterke bevochtigende eigenschappen heeft, wat helpt om de hoeveelheid vocht in de huid te vergroten. Om deze reden wordt cellulose vaak gebruikt in vochtinbrengende producten zoals lotions, crèmes en maskers. GOOD

CELLULOSE ACETATE
Dit polymeer is gemaakt uit pure cellulose, gewonnen uit houtpulp door een reactie met azijnzuur. Cellulose-acetaat is biologisch afbreekbaar en is zeer sterk duurzaam product zonder impact op landbouwgrond. Het wordt gebruikt in scrubs.

CERA ALBA
Cera Alba is de gezuiverde vorm van bijenwas. Bijenwas is een product dat bijen via de wasklieren uitscheiden om honingraten te maken. In verzorgingsproducten wordt bijenwas overwegend gebruikt als emulgator en om producten een bepaalde consistentie te geven. Bijenwas laat een fijne film achte op de huid en beschermt tegen uitdroging. GOOD

CERAMIDE 3
Ceramiden zijn lichaamsidentieke vetten, die worden gewonnen uit eenvoudige gistcellen. Ceramiden hebben bewezen, unieke anti-aging-eigenschappen. Ceramiden houden je huid bij elkaar en vormt het een beschermende laag om vochtverlies tegen te gaan en zichtbare schade van buitenaf te beperken. Ook helpen ceramiden goed om je huid soepel te houden. BEST

CETEARETH-12
Ceteareth-12 is een synthetische verbinding die werkt als emulgator en bevochtigingsmiddel in een verscheidenheid aan cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging.

CETEARETH-20
Ceteareth-20 werkt als verzachtend middel en emulgator. Het wordt meestal gebruikt in combinatie met andere alcoholen en vetzuren, werkt om een oplossing te verdikken en andere ingrediënten te helpen oplossen in een oplosmiddel. Dit ingrediënt is een van de meest voorkomende verzachtende middelen die worden gebruikt in cosmetica en je kunt het vinden in producten zoals haarverf, gezichtscrème, anti-agingbehandeling, conditioner, reiniger, zonnebrandcrème, scrub en acnebehandeling. GOOD

CETEARETH-80
Ceteareth-80 is een mengsel van vetalcoholen, vooral cetylalcohol en stearylalcohol. Deze verbindingen zijn niet-ionische oppervlakteactieve stoffen die werken door het aantrekken van zowel water als olie tegelijkertijd, vaak gebruikt als emulgatoren in zepen en cosmetica .

CETEARYL ALCOHOL
Cetearyl alcohol is een mix van twee vetzuur alcoholen: cetyl alcohol en steryl alcohol. Deze kunnen worden gewonnen uit in kokos- en palmolie maar kunnen ook synthetisch worden geproduceerd. De voornaamste functie van cetearyl alcohol in cosmetica is die van emolliens (huidverzachter) of emulgator: dankzij toevoeging van deze stof kunnen water en olie worden gecombineerd in een crème. Ook zorgt het voor een crèmige textuur en laat deze zogenoemde 'zachte alcohol' de huid zacht aanvoelen. Daarnaast dient cetearyl alcohol als verdikkingsmiddel en als schuimverbeteraar. GOOD

CETEARYL ISONONANOATE
Cetearyl isononanoate is een cosmetische olie die komt uit kokos- of palmpitolie. Het maakt de huid soepel en maakt het glad. Het biedt een hydrofobe film die uitdroging van de huid voorkomt. Cetearyl Isononanoate is een goede oplosser voor actieve ingrediënten en UV-filters. Stabiel tegen oxidatie.

CETETH-20
De Ceteth-20 helpt andere ingrediënten op te lossen in een oplosmiddel waarin ze normaal niet zouden oplossen. Ceteth-20 helpt ook bij het vormen van emulsies door de oppervlaktespanning van de te emulgeren stoffen te verminderen en ze reinigen de huid en het haar door water te helpen mengen met olie en vuil zodat deze stoffen kunnen worden weggespoeld. In cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging wordt de ingrediënt gebruikt bij de formulering van haarverzorgingsproducten, evenals make-upfunderingen, reinigingsproducten en andere huidverzorgingsproducten.

CETYL ALCOHOL
Cetylalcohol is één van de oudste (uit vet gemaakte) alcoholsoorten. Vroeger was voor de productie een walvis nodig, tegenwoordig wordt hier palmolie voor gebruikt. Cetylalcohol werkt zachtmakend, licht emulgerend en verdikkend. Het zorgt voor emulsies die niet vet aanvoelen en snel intrekken. Het wordt gebruikt voornamelijk in emulsies voor de vette huid maar is het ook geschikt voor de droge huid. Daarnaast is het te gebruiken in haarverzorgingsproducten. GOOD

CETYL PALMITATE
Cetylpalmitaat is een vetzuurester die van plantaardige grondstoffen wordt gemaakt. Het wordt gebruikt om producten meer consistentie te verlenen en het heeft ook hydrofobe (waterafstotende) eigenschappen in emulsies. GOOD

CHLORPHENESIN
Chloorfenesine is een derivaat van chloorfenol. Chloorfenesine is een synthetisch conserveermiddel dat wordt gebruikt in een verscheidenheid aan cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging om de houdbaarheid te verlengen door microbiële besmetting te voorkomen. In cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging wordt chloorfenesine gebruikt bij de formulering van aftershave-lotions, badproducten, reinigingsproducten, deodorants, haarconditioners, make-up, huidverzorgingsproducten, producten voor persoonlijke hygiëne en shampoos. GOOD

CI 14720
Azorubine is een rode synthetische kleurstof.

CI 42090
Briljantblauw is een is een blauwe synthetische kleurstof. Het wordt gebruikt als kleurstof in cosmetica, roomijs, kauwgom en sportdrank.

CI 45100
Sulforhodamine B is een synthetische, helderrode fluorescerende kleurstof. Sulforhodamine B is een mat purper tot roze poeder, afhankelijk van de zuiverheid.

CI 73306
Red 30 Lake is een rode synthetische kleurstof.

CI 77007
Ultramarijn is een blauw pigment. Van nature wordt het pigment aangetroffen in het mineraal lazuriet, .

CI 77289
Chromhydroxide is een natuurlijk groen pigment.

CI 77491
Ijzeroxide is een natuurpigment. Het geeft matte finish en een prachtige kleur aan cosmetica en zeep.  Het pigment wordt onder meer gebruiken in make-up, bodybutters en creme, zeep en kaarsen.

CINNAMYL ALCOHOL
Cinnamyl alcohol is een geurstof. en komt van nature voor in kaneel en styrax. Wanneer cinnamyl alcohol met andere verbindingen wordt gemengd, zorgt het voor een zoete, aanhoudende geur. Het is een natuurlijk bestanddeel in een aantal van onze etherische oliën. POOR

CITRAL
Citral, ook bekend als limonal, is een natuurlijk bestanddeel van diverse etherische oliën die in cosmeticaproducten als geurmiddel worden gebruikt.

CITRIC ACID
Citroenzuur is een extract afgeleid van citrusvruchten en voornamelijk gebruikt in kleine hoeveelheden om de pH van producten aan te passen om te voorkomen dat ze te alkalisch zijn. Citroenzuur is een AHA en kan als zodanig in de juiste formule en concentratie de huid exfoliëren. GOOD

CITRONELLOL
Citronellol is een natuurlijk bestanddeel van diverse etherische oliën die in cosmeticaproducten als geurmiddel worden gebruikt. Citronellol heeft een fris bloemige geur met lichte citrus aspecten. Citronellol moet op ingrediëntenlijst vermeld worden, als het in zodanige hoeveelheden aanwezig is dat het relevant kunt zijn voor personen met een allergie voor geurstoffen. POOR

CITRUS AURANTIUM DULCIS FRUIT EXTRACT
Sinaasappel extract is mild, natuurlijk exfoliant. Het bevat voornamelijk citroenzuur, wat appelzuur en AHA-exfolianten die bekend staan om hun huidvernieuwende eigenschappen. Het zit vol met actieve stoffen met een grote verscheidenheid aan mogelijke effecten, bijvoorbeeld de antioxidant vitamine C. POOR

COCAMIDOPROPYL BETAINE
Cocamidopropyl-betaïne wordt gemaakt van de vetzuren uit kokosolie. Cocamidopropyl-betaïne is een mild en veelzijdig bestanddeel. Als surfactant reinigt het huid en haar op milde wijze en het zorgt voor een rijk schuim. Het zorgt er ook voor dat een formule steviger wordt en fungeert als bindmiddel. Het heeft ook een verzorgende werking. GOOD

COCAMIDOPROPYL HYDROXYSULTAINE
Cocamidopropyl hydroxysultaine is een milde oppervlakteactieve stof afgeleid van kokosolie. Cocamidopropyl hydroxysultaine helpt huid en haar zacht en soepel te houden door te werken als conditioneringsmiddel. Het creëert een romig schuim. Het kan ook worden gebruikt als schuimversterker, antistatisch middel en verdikkingsmiddel en wordt aangetroffen in honderden producten, waaronder shampoo, body wash, gezichtsreinigers, handzeep en haarconditioner. GOOD

COCO-GLUCOSIDE
Coco-glucoside is een milde oppervlakteactieve stof met een goed reinigend en schuimvormend vermogen die zeer mild is voor de huid. Coco-glucosiden worden gemaakt van het gedroogde vruchtvlees van de kokosnoot gecombineerd met glucose van suikerbiet en zijn biologisch goed afbreekbaar. GOOD

COCOS NUCIFERA OIL (Kokosolie)
Kokosolie is een zachtere olie die erg veel triglyceriden bevat. Deze stoffen zorgen voor het vocht inbrengen. Dit levert een erg zachte huid op. Ook bevat kokosolie laurine- en caprinezuur. Zodra deze stoffen zijn opgenomen op het huidoppervlakte, worden ze omgezet tot monocaprine en monolaurine. Deze twee stoffen hebben een positieve bijdrage aan de bescherming van je huid. Dit resulteert weer in een anti-bacteriële, anti-virussen en anti-schimmel werking. BEST

CRAMBE ABYSSINICA SEED OIL PHYTOSTEROL ESTERS
Crambe-olie wordt verkregen uit Crambe abyssinica-zaden, een plant afkomstig uit het Middellandse-Zeegebied. Het werkt rechtstreeks op de opperhuid en creëert een delicate film die de huid comfort en bescherming biedt. Het is ook een uitstekend vochtinbrengend middel. De olie zorgt voor vocht en kan de huid herstellen, aangezien een gehydrateerde huid bestand is tegen omgevingsinvloeden. De olie wordt gemakkelijk door de huid opgenomen zonder een vettig residu of een plakkerig gevoel achter te laten.

CYCLOPENTASILOXANE
Cyclopentasiloxaan is een vluchtige siliconenverbinding. Silicone is een stof die wordt afgeleid van silica (zand). De unieke eigenschappen van siliconen zorgen dat ze gemakkelijk zijn uit te smeren, en ze kunnen in de verschillende vormen als zijde op de huid aanvoelen en de huid verzachten. In cosmetica wordt het verder wel gebruikt als snel werkende emoliënt: het maakt haar direct beter kambaar. GOOD